Achtergrond

Stelt u zich eens voor, u fietst of wandelt over kleine weggetjes waar u aan de achterkant van een kas, die vol staat met kleurrijke chrysanten, naar binnen fietst en door de voorkant weer naar buiten. Vervolgens steekt u de weg over en fietst u bij de overbuurman weer naar binnen, hier staan zoveel verschillende cactussen, niet beseffend dat er zoveel verschillende soorten cactussen zijn stapt u van uw fiets en vraagt de teler het hemd van zijn lijf. Verbaast over het feit dat cactussen dagelijks water nodig hebben fietst u weer verder naar de volgende kas. Daar staat natuurlijk weer een nieuwe verrassing op u te wachten!

Praktische informatie

Vanwege de verlenging van het verbod op evenementen tot 1 september 2020 zijn ook wij helaas genoodzaakt, “Dwars door de Kas 2020″ niet door te laten gaan. Gelukkig hebben wij in samenspraak met de organisatie en partners besloten om “Dwars door de Kas” naar volgend jaar te verschuiven! Noteer de nieuwe datum is zaterdag 12 en zondag 13 juni 2021 en u kunt gewoon blijven aanmelden. De mensen welke al online-ingeschreven hadden voor de editie van 13 & 14 juni 2020 worden op de deelnemerslijst voor de editie in 2021 gezet. 

Datum: 12 & 13 juni 2021
Startpunten: Volgen later

Starttijd: zaterdag tussen 12:00 en 13:00 uur
zondag tussen 11:00 en 12:00 uur

Kassen sluiten: zaterdag 17:00 uur
zondag 16:00 uur

Deelname prijzen:
Deelname verkoop fase 1: eerste 100 aanmeldingen: €5,00  – uitverkocht! 
– Deelname verkoop fase 2: aanmeldingen tot mei: €7,50
– Deelname verkoop fase 3: aanmeldingen mei t/m juni: €8,50
– Op de dag zelf bij de startpunten (13 & 14 juni): €10,00
Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis!

Met één inschrijving mag u twee dagen meefietsen!

Routemogelijkheden

Op 12 & 13 juni 2021 gaan we weer Dwars door de Kas! Dit jaar niet een maar twee dagen Dwars door de Kas! Uiteraard zal er ook dit jaar weer een unieke nieuwe route zijn. Zo proberen we ieder jaar weer het voorgaande jaar te overtreffen. Zodra u zich online of op de dag zelf heeft ingeschreven kunt u zelf bepalen bij welk startpunt u gaat starten. Bij ieder startpunt heeft de organisatie een (digitale)lijst met de namen van alle online inschrijvers.

De komende maanden zullen de routes bekend worden die gereden kunnen worden. Net als in voorgaande jaren zullen er routes van verschillende afstanden zijn. In eerdere edities konden drie verschillende routes (19, 20, en 35 kilometer) gereden worden. U kunt bij het startpunt zelf bepalen welke route u die dag gaat rijden.

De verschillende fietsroutes nemen u mee door het prachtige Westland. Ieder jaar worden verwachtingen van deelnemers weer overtroffen tijdens deze unieke fietstocht in Zuid-Holland. U zult kennis maken met het prachtige landschap, smalle (tuinders) laantjes, vele natuurschoonheden, grote maar ook kleine glastuinbouw bedrijven, en een heerlijk sfeertje.

Startpunten & Parkeren

Tijdens Dwars door de Kas kunt u in de buurt van ieder startpunt uw auto parkeren.
Startpunt 1: -volgt later-

Startpunt 2:  -volgt later-

Startpunt 3:  -volgt later-

Onderstaand ziet u in de kaart alle startpunten van Dwars Door De Kas 2020.

Overnachten

In Westland zijn verschillende campings en hotels.

Campings

Hotels in Westland

Naast een verblijf in Westland kan het ook erg leuk zijn om in Delft of Den Haag/Scheveningen te overnachten. Kijkt u op Booking voor meer mogelijkheden.

Dwars Door De Kas 2018